WILLEMSWERF

In volstrekt willekeurige volgorde en zeker niet compleet hebben Linda de Mol, Monique van de Ven, Jackie Chan, Louise Lombard, Ron Smoorenburg, Victor Low, Jan Declair, Jeroen Krabbe, Ed Nelson, Willeke van Ammelrooij, Sieb van der Ploeg en Sophie Hilbrand korte of langere tijd in Willemswerf doorgebracht.
Ikzelf een iets te lange tijd….

Ooit het kantoor van de koninklijke nedlloyd.Ik weet nog goed dat er wel eens wat extra beveiliging was met t oog op n mystery guest!Bleek later Prins Bernhard!, die wat zakgeld op kwam halen vanwege t naamgebruik “Koninklijke” Nedlloyd.
Na boven een factuur te zijn wakker geschud door mn maatje heb ik wel eens een heel dure wagen voorzien van een koninklijk vlaggetje weg zien rijden…

Jaren later..werd ik weer eens wakker! k heb me toch n partij zitten tekenen tussen slaapverwekkende kantoorwerkzaamheden door!Me moeten verzetten weer wat aan kunst te gaan doen,maar gelukt!ja ze zeggen weleens een kunstenaar die lijdt maakt de mooiste dingen!,hopelijk geld dit niet voor mij…te veel naar mijn zin nu na mijn kantoorverleden..

Maandagochtend.
Vrijdag ervoor een jaarlijks beoordelingsgesprek gehad met mn manager wat meestal niet langer duurt dan 10 minuten.Ja weet je, ik heb t niet zo op zinloze gesprekken en zeker niet als ik weer mn gemiddelde cijfer van net n zesje krijg zoals elk jaar!
By the way wel leuk dat achter hem een groot schilderij van mijn hand hing wat hij niet wist! luister je nog Aat? je zit maar naar dat schilderij te staren! Jaja ik wil wat verbetering ! Heel goed Aat!op de goede weg!Alsnog n fijn weekend en je mag altijd reageren als je t ergens niet mee eens bent!
Mijn manager stond erom bekend dat ie meer tijd op de WC doorbracht dan achter zijn bureau.
Ik plas niet veel maar altijd als..rook ik al die smerige aftershave lucht!,het doortrekken en morgu Aat!
Het was zelfs bekend dat ie weleens werk op t toilet meenam!
Dus tijd voor n actie als reactie op mijn beoordeling!
De maandag maar eens een uurtje eerder begonnen en heb op 4 afdelingen alle WC deuren met n klein schroevedraaiertje aan de buitenkant op rood gedraaid!,wel de hele afdeling voor aankomst manager ingelicht dat t hier n oefening ontploffingsgevaar betrof..
Later van de meiden kantine gehoord dat ie billeknijpend gesmeekt heeft voor t gebruik personeels toilet..N jaar later kreeg ik de beste beoordeling ooit.
Dezelfde ochtend op weg naar mn bureau werd ik door een paar meiden geroepen.
Aatje!!!!morguh!we hebben wat leuks voor je neergelegd!echt iets voor jou!
Op mn bureau de”METRO” met op de voorpagina:”DE POLITIE GAAT ONDERZOEKEN of er bij verscheidene Chinese kappers meer gebeurt dan alleen wassen en knippen.De laatste tijd verschijnen op internernet berichten dat er ook gemasseerd wordt en dat het zelfs daar niet bij blijft.”
Mijn haar al n tijdje kleurloos en kon best wel een knipbeurt gebruiken!nou dat was bij de dames niet onopgemerkt gebleven,sommigen wilden zelfs spontaan geld inzamelen.
Deze ochtend stond in het teken van de chinese kapper!met in de hoofdrol…
In de luchpauze met twee collega vrienden toch maar eens op onderzoek naar aanleiding van het metro artikel.
Aangekomen op de Lijnbaan zagen we in een zijstraat het bord van de krantenfoto!.De prijslijst was n beetje warrig,daar werden we niet veel wijzer van dus maar naar binnen!
Jij als eerste Aat!waarom altijd ik?nou bellen dan maar,na de derde beldruk een hoop chinees gebrabbel zeer moeilijk te verstaan door t lachen mn maatjes,ook zie ik boven de deur een camera richting mijn harses draaien!De deur ging langszaam open en op t zelfde moment wordt ik ook nog eens overvallen door vliegend reporter Jack Kerklaan~van RTV Rijnmond!Zat in zijn wagen te wachten op een klant voor een intervieuw.Kom jongens dan gaan we met zn allen naar binnen!Jack had ook duidelijk zin om te lachen.
Op weg naar boven kreeg waarschijnlijk een beveiligingscamera Jack’s opname apparatuur en microfoon in beeld want alle deuren klapten dicht,een hoop geschreeuw,gehijg stopte,en massage geluiden na wat zachte tikken ook over.
Er verscheen een woordvoerster van de kapsalon die wat vragen wilde beantwoorden.
Op de vraag of wij de kapsters aan t werk mochten zien werd geantwoord dat ze allen aan de lunch waren,volgens mij toch niet hoor..ik hoorde duidelijk een klant die zachtjes uit de knoop geholpen moest worden.Jack ook,later buiten nog even de tape afgeluistert en nog veel meer leuke dingen gehoord!Bijpunten mn haar is er niet van gekomen,wel met zijn allen een slappe lach..
Mijn maat had t kantoor via zijn mobieltje ingelicht dat wij om 14.00 op de radio te horen zouden zijn.Terug op de Willemswerf nog net op tijd om de laatste minuten te horen!
Mn manager die traditiegetrouw ze eigen weer had zitten drukken zag wat commotie rond de radio en erop af,ja op dat moment lag de hele afdeling stil,dus even erbij aanwezig zijn.De stem van die goser met die rare vragen lijkt veel op die van Aat zeg! hoor ik m nog zeggen…..

Deel op:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp