Uitgaan in Rotterdam

Er zijn nogal wat uiteenlopende meningen over het uitgaansleven in Rotterdam (Roffa voor het uitgaanspubliek). Het roept soms een wat twijfelende reactie op als ik in het weekend de stad inga. Vaak worden de woorden ‘gevaarlijk’ of ‘dronken mensen’ genoemd en is het voor mensen die ver van Rotterdam vandaan wonen vaak een no go. Maar Rotterdam heeft qua uitgaansleven juist zeer veel te bieden en voor iedereen is er wel een plek te vinden om een avond en/of nacht door te brengen.

Stadhuisplein is de bekendste plek voor zowel Rotterdammers als inwoners van andere steden. Centraal in de stad gelegen zul je hier de populairste bars/kroegen/clubs vinden. De Skihut is misschien wel de bekendste en de eerste kroeg die je zult vinden bij het bekende ‘straatje’ als je vanuit de Koopgoot richting Stadhuis loopt. Ook Coconuts is een drukbezochte uitgaansgelegenheid. Een straatje verder vind je De Beurs. Op zaterdag staat er altijd een lange rij om binnen te komen en het is vooral geliefd onder studenten. Aan de overkant van De Beurs ligt het kleine Vief & Vuig, opgedeeld in twee verdiepingen met verschillende muziekstijlen. Deze uitgaansgelegenheden zijn allemaal vrij bekend en altijd druk.

Wil je iets meer alternatieve muziek dan kun je in Rotterdam ook zeker je hart op halen. Rotown is hier een goed voorbeeld van, een café, bar, popdium en kroeg waar je geen top40, maar onder andere indie/rock/pop  zult horen. Ook de underground club Toffler biedt een unieke ervaring, gevestigd in een oude voetgangerstunnel. Hier draaien ze vooral underground en dance muziek.

Voor de cocktail liefhebbers is er ook zat keuze tussen luxe cocktailbarretjes. Eaulounge is uniek door zijn ligging, pal aan het water met uitzicht op de Erasmusbrug. Elit staat bekend om de beste cocktails van de stad en ze bieden dan ook heel veel soorten cocktails aan.

Dat Rotterdam een grote variëteit heeft op het gebied van uitgaan is nu wel duidelijk. Voor een leuk avondje zul je je dan ook zeker niet vervelen in de Maasstad. Maar wat maakt elke club, bar of kroeg nou zo bijzonder of populair? Dit zal ik per uitgaansgelegenheid uitgebreider gaan beschrijven zodat iedereen een beeld krijgt bij het bruisende uitgaansleven in Roffa.

Deel op:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp