Signeren bij boekhandel B&B werd leuke reünie

OVERSCHIE – Vrolijke verhalen als ,,weet je nog’’ en ,,ik heb nog oude foto’s’’, maakten zaterdag 24 november van de signeersessie van auteur Rein Wolters bij de Overschiese boekhandel Bensmann & Blankstein een vrolijke happening. Tientallen mensen met een warm historisch hart voor Overschie
kwamen deel 4 van ‘Momenten uit de Overschiese samenleving’ kopen, maar voegden met hun vertellingen bijna een nieuw hoofdstuk toe aan de boekenreeks van Wolters.

Het waren heerlijke momenten. ,,Voor een auteur om van te smullen,’’ verwoordde Ada van Noordwijk, die toch maar even uit het Brabantse Rijsbergen was gekomen om wat van de nostalgische sfeer te proeven. Voordat auteur Rein Wolters er erg in had waren twee uur zitten en signeren voorbij. ,,Prachtig allemaal en ik denk er hard over toch maar te beginnen aan een vijfde deel,’’ liet hij Anneke Bensmann en Ellen Blankstein van de boekhandel weten.

Daarop werd trouwens de dag ervoor in het gastvrije museum Oud-Overschie ‘De Hoop doet Leven’ ook al behoorlijk aangedrongen. ,,Je boeken zijn prachtig gedocumenteerd en belangrijk voor het blijvend vastleggen van de historie van ons woongemeenschap,’’ sprak iemand. Wolters en zijn uitgever Arnoud Voet waren naar het museum gekomen voor de presentatie van – in dit geval – Reins vijftigste boek. Afgesproken was dat Kees van der Meer, voorzitter van de deelgemeente Overschie, het eerste exemplaar ging overhandigen aan burgemeester Arnoud Rodenburg van
buurgemeente Midden-Delfland. Rodenburg verwoordde zijn bewondering voor het vastleggen van de historie, temeer omdat zijn familie in het gebied de wortels heeft liggen en dat hij eerst als bestuurder van Overschie en nu als burgemeester er grote betrokkenheid bij heeft. Overigens heeft Rodenburg bij zijn collega Ahmed Aboutaleb wel toestemming moeten vragen om in zijn functie van burgemeester op Rotterdams grondgebied Wolters te mogen toespreken.Tot zover liep de regie in de pas, maar toen werd Kees van der Meer een gewaardeerde stoorzender.

Hij sprak Rein Wolters bewonderend en waarderend toe en bedacht hem met de Overschiese Penning, een hoge onderscheiding voor mensen die zich op bijzondere wijze inzetten voor de gemeenschap. De beduusde Wolters bedankte stamelend: ,,Ik sta nu letterlijk en figuurlijk met een bek vol tanden.’’ Ook Ada van Noordwijk, sinds enige jaren Wolters’ co-auteur, werd bedacht met de penning. Zij zet
zich eveneens al jaren in voor Overschie. Eerst als kleuterleidster, later als columniste en publiciste voor diverse kranten als de Dichtbij en ook als pr-vrijwilligster voor wooncentrum Stadzicht. Voor Wolters is het nu een bijzondere periode.

Naast zijn vijftigste boek in 27 jaar is hij vijftig jaar actief in de journalistiek en is hij binnenkort ook een halve eeuw getrouwd. Ook bijzonder, want zijn vrouw Ellie en hij waren 16 en 15 jaar toen ze met toestemming van koningin Juliana trouwden. Ze zijn gezegend met drie kinderen en vier kleinkinderen. Musicus Adri Troost kreeg tijdens de presentatie open doekjes voor zijn leuke intermezzo’s.

Rein Wolters schreef naast vijf boeken over Overschie ook standaardwerken als ’40 jaar Zeskamp Hoogvliet’, ‘90 jaar Spido in vogelvlucht’ en ‘Overbloemd – negentig jaar Annie de Reuver’.

Deel op:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp