Rotterdams Avondje Uit.

Weet je, in een van mijn gedichten schreef ik over dat er in Rotterdam niet zoveel uitgaansgelegenheden zijn. Dit klopt ook best wel. Als ik rondkijk dan is het meeste echt centraal bij elkaar gepakt in het centrum en zo af en toe eens een gezellige kroeg in de stad.

Zaterdag avond was ik in zo’n gezellige kroeg; Cafe ‘Aan Zet’ op de Schiedamseweg 1 met een stel nieuwe mensen die ik de laatste tijd heb leren kennen. Dit is namelijk zo’n oer Rotterdams gezellige kroeg waar het echt altijd gezellig is met alle soorten mensen. Het is zo’n typisch Rotterdamse kroeg waar je gewoon jezelf bent en niet, voor zover ik tot nog toe gezien heb, waar je een ander moet zijn. Het is zo’n kroeg dat op de hoek van de straat zit met een erg leuk klein terras erbij met bankjes en stoelen. Is het lekker weer dan zit je lekker op het terras en is het gewoon genieten van de buurt en de mensen. Is het slecht weer, dan zit je binnen te genieten.

Mijn grote nicht, Tinus, werkt er achter de bar en door haar ben ik dus hier terecht gekomen. Normaal ben ik niet het uitgaanstype hoor.. ik zit liever op de bank dan al die drama in verschillende kroegen mee te maken waar ik in het verleden kwam. Nee, ik kwam in een kroeg waar het, zelfs als het rustig is, gewoon al erg gezellig is en ik voelde me er al gelijk thuis.

Afgelopen Zaterdag was er dan Karaoke. Ik ben totaal niet van het zingen maar ik kwam wel en heb meegedaan. Het was er gewoon echt gezellig! Tot een uur of half twee in de nacht was het top en ik realiseerde me dan ook dat dit gewoon gezellig Rotterdams uitgaan is.

Mensen van alle soorten en maten waren er en laat ik het zo zeggen: Als een Antilliaan André Hazes zingt dan zegt dat wat over onze stad, waar het gewoon allemaal kan. Als een Marokkaan Ome Jan zingt, dan zegt dat gewoon wat over de kracht van onze stad. Nederlanders die dan weer Spaans zingen, tja hoe internationaal kunnen we zijn?!

Dit zijn van die kleine dingen waardoor ik gewoon trots ben om in deze stad te wonen! Je ziet dat het hier wel leuk en gezellig kan gaan. En waarom? Wij zijn Rotterdammers en we doen normaal om dan gek genoeg te zijn!

Maar goed, hierna waren we met de ploeg naar Café Bonaparte op de Nieuwe Binnenweg 117 geweest, ook een Eye Opener voor mij. Dit is een klein maar erg gezellige kroeg waar we tot een uur of vier zijn geweest. Ook hier is men gewoon zichzelf en komt er ook van alles en nog wat maar je voelt al dat ook hier sprake is van wederzijds respect.. Eerlijkheidshalve dien ik te zeggen dat dat helaas niet overal meer is.

Maar wat ik eigenlijk probeer te zeggen met dit alles is dat ik in het verleden veel ben uitgegaan in verschillende steden en dorpen. Ik heb best wat gezien. Maar uitgaan in Rotterdam in van die volks kroegen waar respect nog wederzijds is en waar men gewoon kan lachen met elkaar zonder op de vuist te gaan als je iemand per ongeluk op de tenen trapt… tja, dat is gewoon speciaal. Dit is dan ook de reden dat ik hier nu over schrijf en zeg: bezoek zelf eens een gezellige kroeg en schrijf er eens over!

Deel op:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp