Melief Wasder

Ja, ff weer een terugblik op mn stapverleden; om het niet al te lang te maken maar een willekeurige zaterdag beschrijven…

Thomas A Kempisstraat, Lombardijen half drie in de middag..

Mijn moeder: “EN NU ONMIDDELLIJK JE NEST UIT!!!”

Deze toon zette me even weer aan t denken…De avond ervoor met ‘n aardig vriendenclubje wezen stappen in Antwerpen “DOE JIJ DE BUITENDEUR EENS OPEN!!!”
Oh…Ik kon me nog wel vaag herinneren dat een paar maten een verassing hadden voor mijn huisbar!

Zal toch nie… Jawel!  De groentenboer naast de laatste discotheek voordat we richting huis gingen ; daar stond ie! ‘N automaat met van die verassingseitjes met allerlei onzin erin!
En zwaar joh! Mn moeder had al geprobeerd hem op te tillen met het idee hem naar mijn hoofd te slingeren… maar gelukkig hielp de zwaartekracht mee en dat was mijn redding…Oja! Ook nog om 5 uur ‘s nachts mn moeders heerlijk zelfgemaakte soep zachtjes opgewarmd en in slaap gedonderd met als resultaat geblunder Aat…’s Ochtends mijn half kwade vader met een aangebrandde pan voor mijn neus….

Achteraf gezien kan ik mijn moeder wel een beetje begrijpen. Een half jaar ervoor kwam ik uit Spanje met hetzelfde vriendenclubje de straat in rijden met boven op de wagen een opgezette zwaardvis van haast twee meter! Moeder: “Ja ,….die drukte elke keer in de straat …we gaan nog een naam krijgen!” Nou ik vond t juist prima! …By the way; een succes mee gehad in spanje!!! En eerlijk gekocht ! Best wel aardig duur maar ik moest ‘m hebben!Geen verkeerde zet gewees,t ‘k heb aardig wat bekijks en gratis drankjes gehad als ik over t strand liep met mn vis.

Maar om even weer terug te komen op de situatie dat moment : Ik kon me maar beter zo snel mogelijk aankleden en wegwezen. Als resultaat half vijf in Melief Bender oude binnenweg.
De opkomst van ´t clubje de avond ervoor viel tegen… Waarschijnlijk door spier en hoofdpijn na het gedoe met die automaat.

Mijn echte diehard maat John kwam zoals gebruikelijk te laat maar thats what friends are for!Op een gegeven moment een hoop commotie in Melief zeg! Ik schud mn maat wakker
“JOHN!TWEE STARSISTERTJES!!!””.Jaja Patrica en Yvonne Paay gingen aan ´n tafeltje zitten.

Ik kon´ t weer niet laten om even een gesprek aan te knopen met bekende Nederlanders dus eindigde ik zittend bij hun aan tafel! Wel op verzoek van beide dames die denk ik aardig wat nekkramp kregen van mijn staande conversatie…Maar wat een lieverds! Heerlijk over mijn muziekhelden zitten babbelen en over dure wagens waar ik de nieuwe merk en serienummers ter plekke van verzon. Mijn maatje ondertussen druk aan ´t knokken tegen de slaap en ik…Ja ik vond de beide Paay sisters wel leuk ja! En dan ook nog die kringen waar ze zich in bevonden ; echt al mijn helden : Rod Stewart,Cockney Rebel,Marc Bolan…

Ik voelde me heerlijk na ff wat problems thuis! En ook mooi;  zit je bij twee van die Rotterdamse VIPS krijg je ook t nodige aangeboden hoor!!! Patricia en Yvonne schoven elke keer wat drankjes naar mij door! Ik dacht me toch populair te zijn dus toch maar n paar keer terug proosten waar alle drankjes vandaan kwamen.

Staat me er toch een soort John de Wolf maar dan nog groter op! Liet even zijn horloge zien of ik wist hoe laat het was? Reactie : “Een nepper?”  voordat ik dat gezegd had stond het horloge afgedrukt op mn rechteroog.
Ik dook wel gelijk onder de tafel van de Paays…best wel apart als je dan al dat glasgerinkel hoort en je zit vlak bij 4 beentjes Paay veilig onder de tafel!.

Een flinke knokpartij volgde, maar complimenten voor alle obers Melief die hem gelijk hardhandig naar buiten werkten!Hij was al eerder de deur uitgewerkt.’N horeca verbod Melief voor de driftkikker volgde…
En ik vervolgde mijn weg naar de volgende horeca gelegenheid…

Deel op:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp