Ignazio Marino

Dat de Italianen gevoel voor drama hebben wisten we natuurlijk al. Afgelopen week werd dit maar weer eens bevestigd door de burgemeester van Rome. Meneer Ignazio Marino vond dat de beesten uit Nederland zijn stad wilden vernietigen. De net gerestaureerde fontein Fontnana della Barcaccia werd volledig vernield door de barbaren uit Nederland. Ik heb filmpjes en foto’s gezien van de rellen in Rome, voorafgaand aan de voetbalwedstrijd tussen AS Roma en Feyenoord. Dat was niet fraai. Een stelletje snuivende en zuipende idioten gooiden met alles wat voor het grijpen lag en vooral met bierflesjes. Die lui sporen niet. Oppakken en zwaar straffen, zou ik zeggen. Maar ik zag geen vernietigde stad. Ik zag een fontein met heel veel rotzooi er in en heel veel afval op straat. Een beetje het beeld van Amsterdam op de dag na Koninginnedag. Ik zag dat het pleisterwerk van de fontein beschadigd was. Met een plamuurmes en een beetje vulmiddel van de Gamma kom je een heel eind.

Als de Rotterdammers op bezoek komen mag je van de burgemeester van Rome verwachten dat hij zich een beetje inleest. De Europacuphistorie van Feyenoord is de moeite waard, maar je bent er ook zo doorheen. Misschien een uurtje werk, als je niet zo snel leest. Een burgemeester die berekend is op zijn taak, weet wat hij moet doen als er een stuk of 5000 Nederlandse voetbalfans naar zijn stad komen. Zo’n burgemeester zorgt er voor dat die fans een plek aangewezen krijgen waar ze een feestje kunnen bouwen. Die burgemeester zorgt er voor dat de middenstand wat kan verdienen aan al die voetbalsupporters en die burgemeester zorgt er voor dat er genoeg prullenbakken zijn zodat die lui niet alles op straat hoeven te gooien. Die burgemeester zorgt er voor dat de ruim 100 idioten met hun laffe meelopers meteen opgepakt worden zodra ze ook maar één middelvinger opsteken naar de politie, want dat is waar je die ééncelligen aan kunt herkennen. Maar Ingazio Marino heeft dat allemaal niet geregeld. Ignazio had niet verwacht dat er zo veel problemen zouden zijn met de Feyenoord aanhang. “Een beetje dom”, zou onze Koningin zeggen. Als het eenmaal uit de hand gelopen is,  vraagt Ignazio de Nederlandse ambassadeur om excuses en herstelbetalingen.

Een week eerder verkondigden de echte barbaren van Islamitische Staat vanuit Libië, dat ze aan de poorten van Rome staan te rammelen. Ik houd mijn hart vast met zo’n burgemeester. Arme Romeinen.

Deel op:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp