Feyenoord tuimelt weer in oude valkuil

Beste Feyenoord-vrienden,

Vanmiddag was  het weer het oude liedje.  Vorige week hadden we wat extra aandacht getrokken van de media, daar Feyenoord als enige ploeg uit de top zes de volle winst in de wacht had gesleept. Tja, en dan kun je de klok erop gelijk zetten dat er meteen daarop in een lastige uitwedstrijd de volledige winst weer wordt ingeleverd, tot grote vreugde van de concurrentie. Feyenoord tuint dus weer in een oude valkuil, waar het eerste elftal in het verleden al zo vaak in is beland. Gerard Cox schreef niet voor niets voortdurend zijn mantra in de Feyenoord-krant dat je niet voor je lol Feyenoorder bent. Dat euvel wil je als supporter graag en snel vergeten, maar nota bene je eigen favorieten helpen je er ieder seizoen weer meedogenloos aan herinneren. Vandaag stond  Feyenoord tegen de minst presterende thuisploeg van de Eredivisie en dat met zo’n beetje de hele Oranjeverdediging in de achterste linie, met uitzondering van de weer eens opzichtig falende doelman. Maar niettemin leek de wedstrijd al na zeven minuten gespeeld en bleef de Kuipploeg ook hardnekkig volharden in Jan Salie voetbal, waarbij de lamlendigheid ervan afdroop. Tot die bizarre twee minuten, een klein kwartier voor de rust, waarin Feyenoord razendsnel  weer langszij kwam door twee fraaie treffers van Pelle. Toen leek alles weer anders, maar schijn bedroog helaas. Feyenoord bleek daarmee meteen zijn kruit te hebben verschoten. Willem van Hanegem waarschuwde er vanmorgen bij Harry Mens in Business Class nog voor dat de wedstrijd tegen de Zwolse blauwvingers geen eitje zou zijn, maar dat soort hartenkreten zijn aan Feyenoord niet besteed, als zij al zouden worden gehoord, laat staan beluisterd. Als oude supporter ben ik niet meer te verrassen door dit soort wanprestaties , de laag eelt op mijn rood-wit-zwarte ziel is na al die jaren centimeters dik geworden. We zijn en blijven de – net niet – club, die in zijn beste seizoenen een bandbreedste bestrijkt van de vierde  tot de tweede plaats, waarna in of rond de Kuip een feestje wordt gevierd als zijn we met een straatlengte verschil kampioen geworden.

 

Wat mij telkens zo tegen de borst stuit zijn de irritante uitspraken, regelmatig op hoge toon gedaan door spelers die net komen kijken en als senior nog nooit een prijs hebben gewonnen. Maar ook de oudere en meestal nutteloze Wesley Verhoek droomt hardop van de Goalsingel, waar heeft die buitenspeler die never nooit niet zijn man kan uitspelen het in vredesnaam over? En dan zijn oude groengele maatje, die altijd zo geroemd wordt om zijn harde werken, maar voor het doel gekomen al sinds de winterstop geen deuk meer in een schaal met Haagse bluf kan schieten. Vandaag miste hij weer tenminste 1 echt niet te missen droomkans, maar gedeelde smart is halve smart, want ook Pelle liet het na zijn drie  treffers waarvan 1 in eigen doel hopeloos afweten.  Maar een grote en ongedeelde smart treft echter de supporters, die hun geld, tijd en energie in uitwedstrijden steken, waar dit seizoen al vijf keer heel weinig plezier aan te beleven was, nog afgezien van bijna even teleurstellende remises zoals die bijvoorbeeld tegen NAC werd gespeeld.  Ik heb er veel respect voor dat die trouwe aanhang het vaak 17 keer per seizoen kan opbrengen om  hun club buiten de eigen Kuip aan te moedigen, terwijl daar soms maar bitter weinig voor wordt terug ontvangen.

 

Het hoogst haalbare is wellicht toch de derde plaats, omdat Twente nog meer ongecontroleerd aan het zwalken lijkt dan Feyenoord. Waar de onzen zowaar hun uitwedstrijd bij Willem II wonnen, daar verzaakten de Tukkers zelfs in eigen huis tegen de tricolores. Maar zij lieten zich vorige week in Zwolle, in tegenstelling tot ons, maar voor de helft in de luren leggen.

 

Vanmiddag demonstreerde die akelige Braamhaar ook weer eens zijn voorliefde voor de thuisclubs. De man naaide ons ooit opzichtig een oor aan bij Heerenveen. Hij schonk Lurling toen een gestolen strafschop, maar weigerde die later in de wedstrijd glashard aan Feyenoord toen doelman Vonk koningsschutter Pierre van Hooijdonk meedogenloos torpedeerde. Na afloop veinsde hij dat hij het verkeerd had gezien en een pingel had moeten geven. De komediant! Vanmiddag gaf hij voor allerlei lichte overtredinkjes categorisch aan PEC Zwolle het voordeel van de twijfel. Het zou echter te ver gaan deze zwakke en onbetrouwbare scheidsrechter de schuld voor de nederlaag in de gemankeerde schoenen te schuiven, Daarvoor faalden onze voorwaartsen te rigoureus, evenals de achterhoede, maar die vooral bij spelhervattingen. Daarmee werden de bescheiden kampioenskansen weer eens op onnavolgbare wijze te grabbel gegooid en verkwanseld.

 

ForLife en ForEver

Rood-wit-zwart

Feyenoord-hart

Deel op:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp