Even een Brammetje halen.

 1966 het jaar dat ik geboren ben, mijn naam is Arie van der Es, geboren in Ridderkerk maar getogen in Rotterdam. 1967 het jaar dat een Brammetje geboren werd, in het begin heette hij een zak patat maar een aantal jaren later ging hij door het leven als een Brammetje.

31 jaar geleden maakte ik kennis met Bram, ik zat op de LTS IJsselmonde aan de Sportlaan en ik woonde achter het Prinsenplein. Elke donderdagmiddag ging ik met een omweg naar huis, ik ging via de Huniadijk want daar was de markt en op die markt kwam ik Bram tegen. Op de kop van de markt stond die witte met blauw gestreepte verkoopwagen waar ze voor mij de lekkerste patat van Rotterdam verkochte. Voor mij maakte het niet uit wat voor weer het was want ik had er wel natte kleren voor over voor die lekkere zak patat.

Als ik zo aan die tijd terug denk loopt het water me in de mond, tjonge wat een feest was het iedere donderdagmiddag. 4 jaar lang leefde ik volgens dit ritueel totdat het moment kwam dat ik slaagde voor mijn eind examen en ik op zoek moest naar een andere school, ik heb nog geprobeerd te zakken om mijn donderdagmiddagen niet te missen maar helaas, het was tijd. Tijd om afscheid te nemen van school, van Bram en van mijn donderdagmiddag ritueel, de vervolg opleiding die ik ging doen was helaas niet in de buurt van een markt.

Jaren kwam ik niet meer bij Bram, we verloren elkaar uit het oog. Totdat ik een vijftal jaren later Bram weer tegen kwam, ik zocht een baan en iemand vertelde mij dat ze bij Bram nog iemand zochten die van aanpakken wist, ik solliciteerde en mocht op zaterdag een dagje komen proef draaien, die zaterdag werd nog een dag en nog een dag tot ik een vaste aanstelling kreeg. Mijn oude donderdagmiddag ritueel werd mijn werk, wauw ik voelde me de koning te rijk, ik werd een onderdeel van Bram, werken op de markt, de Rotterdamse markt aan de Mariniersweg.

De markt waar het voor Bram in 1967 allemaal begon en waar het voor mij jaren later ook allemaal begon. 25 jaar later ben ik nog steeds onderdeel van Bram, uitgegroeid tot franchisenemer en de trotse eigenaar van een winkel op winkelcentrum Hoogvliet aan de Binnenban. Mijn ritueel van vroeger is mijn levensstijl geworden, maar het is niet meer zoals 25 jaar geleden, toen waren er 2  verkoopwagens en inmiddels zijn er bijna 30 Bram winkels.

Bram is door de jaren heen flink gegroeid en met die groei is er ook veel veranderd binnen het bedrijf maar wat nooit mee veranderd is, dat is de patat, die is vandaag de dag nog net zo vers en nog net zo lekker als 43 jaar geleden. De patat van Bram Ladage is authentiek en ik ben er trots op dat ik daar een onderdeel van mag zijn. Ja deze patat is goudgeel, knapperend vers en in de zuivere soja olie gebakken, ik hoop dat je net als ik na het lezen van het verhaal trek heb gekregen in een Bram, dus spoed je snel naar de dichtstbijzijnde vestiging.

 

Met smakelijke groeten,

Arie van der Es

Deel op:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp