De smaak van ( wijlen )Danny Hoogendijk

Wat is je naam?

Danny Hoogendijk

Wat doe jij zowel in het dagelijks leven?

Eigenaar grand cafe / restaurant Champs_Elysees Kom je uit Rotterdam? Ik ben geboren in Vlaardingen, maar kwam al vroeg in veel in Rotterdam. Mijn vader was eigenaar van Monmartre vanaf 1987.

Wat is er ech wel Rotterdams aan jou?

Mijn instelling; aanpakken, geen woorden maar daden. Mijn direct en humor.

Wat is het verschil tussen een Rotterdammer en de rest van de mensheid?

Dat directe, zeggen waar het op staat.

Wat is de mooiste plek van Rotterdam?

De Maasboulevard… als ik vanaf de Brienoordbrug naar de stad rij, dan heb ik echt het gevoel dat ik in een wereldstad woon. Echt heel mooi.

Waar neem jij je gasten naar mee in Rotterdam?

Ik stuur toeristen altijd naar de Witte de With. Mooie uitstraling voor de stad. Zelf ga ik altijd het Stadhuis, over de Meent, via de Markthal naar de oude haven. Dat is een mooi stukje om te wandelen.

Waar ken je in Rotterdam echt lekker eten?

In de stad bij Rosso, en dan daarna een rondje Westelijk handelsterrein. Jammer dat het succes daar uitblijft. Maar op Zuid ga ik graag naar het Italiaanse restaurant Il Carretto. Daar kom ik wekelijks.

Waar koop jij je kleding?

Een keer per jaar naar de WE.

Als jij iets mocht overnemen in Rotterdam, wat zou dat zijn?

Oef… dat zijn er een paar. Jansen en van Dijk, wijnbar. Heerlijk wat wijntjes, wat slakjes. Pinchos in de markthal. Ook een mooie zaak. Of de delicatessenzaak op de Nieuwe Binnenweg Vermeyden. Hmm, ik zie een verband eten en wijn…?

Kennen we je nog ergens volgen?

www.champselysees.nl en de facebook pagina van Champs Elysees.

danny-1

Deel op:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp