Café Verschoor van Theo en Joke al dertig een heerlijk bruine kroeg in Delfshaven

Taart, bloemen, andere geschenken en een fraai uitgangbord  maakten duidelijk dat Joke en Theo van Rijswijk tot tevredenheid van hun klanten al dertig jaar achter de tap van hun café Verschoor staan. Het bijzondere bedrijfsjubileum was  onlangs reden voor een groot feest in de overigens al ruim een eeuw bestaande bruine kroeg aan de Oostkousdijk 1 in Delfshaven. Met meer dan honderd klanten werd het gevierd. Onder hen Rein van Peski (67), Cua Hang (57), Gerrit Möring (65) en Henk van Gennep (58), die al dertig jaar vaste stamgast zijn en er bijna dagelijks in hun biertje komen happen.

,,Al bij de vorige eigenaar, Arie Verschoor,’’ voegen de vier er haastig aan toe.

,,Waarom we hier zo graag komen? Verschoor is een gewoon en heerlijk bruine café. Eén van de weinige, waar je nog mens onder de mensen bent.’’  Joke en Theo hebben er hun handen vol aan. Hun café is een sociaal trefpunt met ook aandacht voor elkaar problemen. In de loop van jaren heeft het duo enkele honderdduizenden pils getapt en kelkjes gevuld.

Hun café biedt de klanten echter meer. Er is hangt bijvoorbeeld nog een ouderwetse spaarkaskast aan de muur, waar de klanten in sparen voor een jaarlijks uitstapje. ,,Bijvoorbeeld voor een driedaagse cruise naar een kerstmarkt in Duitsland met een gecharterd schip of voor andere feesten. Of voor drie dagen samen naar hotel- en vermaakscentrum  Preston Palace in Almelo,’’ vertelt schoondochter Linda van Rijswijk. Zij, haar man Jeffrey en hun kinderen Damian en Quinty boden het jubilerende kasteleinspaar een speciale herinneringsfoto op canvas. ,,Die krijgt een fraaie plek in de zaak,’’ riep Joke enthousiast. Naast een etablissement ‘voor sociaal en maatschappelijk verkeer’ biedt Verschoor ook een bruisend muziekpodium. Op zondagmiddag treden regelmatig artiesten op en Theo en Joke hebben ook tal van spraakmakende songfestivals en talentenjachten in hun zaak gehouden. Ook daar wordt het duo om geroemd, bleek op het jubileumfeest.

Artiesten treden niet alleen op uitnodiging op, maar bovenal spontaan. ,,Onze klanten komen niet alleen uit de buurt, maar overal vandaan. Zelfs uit Hoogvliet, Pernis, Spijkenisse, Ridderkerk en Overschie,’’ vertelde Theo trots in de feestelijke drukte onder het tappen van pilsjes.

Meer informatie: www.cafeverschoor.nl

4 antwoorden
 1. huib den tuinder
  huib den tuinder zegt:

  Zondag is het me helaas ontschoten , maar alsnog mijn felicitaties aan Theo en Joke , ik heb hun en de zaak leren kennen in 2001 en sindsdien tot 2005 , was ik er wekelijks , dus voor mij een topzaak , daar ik zelf ik zelf ook sinds 1967 in de horeca werkte en eigen zaak., nadat ik in Thailand ben gaan wonen, heb ik hun nog “tig” malen bezocht. Het bruin cafe heeft me altijd getrokken en als de eigenaars ook “meer dan top” zijn, voel ik me daar thuis, Theo noemt vele plaatsen, maar ook in de Hoekse waard , en Amsterdam was het geliefd en wat te denken van Thailand!!!, Velen hier hebben zijn zaak bezocht en altijd hoorde ik goede verhalen . bovendien heeft hij een perfecte geluid installatie en met hun muziek keuzes , sta ik helemaal achter, daar dit ook mijn keuzes zijn. Verder hoop ik hen volgend jaar weer te ontmoeten , hun voorraad Senseo en Bacardi staan me in de weg , hier in Pattaya. Theo en Joke, nogmaals gefeliciteerd , ook namens velen hier en tot ziens.

  Beantwoorden
 2. Henk Conijn
  Henk Conijn zegt:

  Jammer dat ik in Zeeland woon. Maar als ik weer eens in Rotterdam kom, ga ik zeker een pilsje happen in cafe Verschoor!!

  Beantwoorden
 3. Claudia
  Claudia zegt:

  Mijn stamkroegieeeeeee, vele mooie, leuke en gezellige herrineringen aan! Theo veel mee gekletst en vele glazen coebergh ijs gedronken. Later ben ik op me zelf gaan wonen maar ging na mijn werk op het Antonius binneweg, en na het dansen toch weer ff langs Theo en Joke had een gezellige tijd en dan gewoon met de taxi weer terug naar huis altijd gezellig en nog steeds trouwens!

  Beantwoorden
 4. arend Sonneveld
  arend Sonneveld zegt:

  Voor mij als kind vond ik ”cafe Verschoor”het grootste cafe van de wereld. Altijd als we van Zuid door de Maastunnel terugreden naar Schiedam, waar ik toen woonde, reed mijn vader via de Pieter de Hooghstraat naar de Westzeedijk en dan kwamen we er langs. Voor mij als jochie zeer indrukwekkend. En nu woon ik om de hoek op de Coloniastraat…..!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.