Bal gehakt getest bij de Ballentent

Vandaag hebben we de Ballentent aan de Parkkade met een bezoek vereerd.Het etablissement heette vroeger Maaszicht. Dat café is ontstaan in de eerste jaren na de Tweede Wereldoorlog. Het pand waarin het café is gehuisvest, was eerst een douanedepot. Vlak na de oorlog heeft ook het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen er nog in gezeten.
De ballentent heeft al vele prijzen gewonnen en het verhaal gaat de naam is ontstaan omdat de klanten op z’n Rotterdams zeiden ‘laten we wat gaan drinken in díe ballentent’ – zijn altijd al bezocht door veel mensen die in de haven werkten.
Al jaren hoogt dit etablissement hoge ogen met zijn ballen gehakt, dus onze verwachtingen waren hoog.
Er waren vele manieren om je bal te eten, met sausjes, friet, brood en extra ”drap “.
Wij kozen voor de bal gehakt met brood.

Het zag er keurig uit. Twee eenvoudige witte boterhammen en mooi opgemaakt bordje met wat salade en dressing. De mosterd zat in een apart schaaltje.

Bij het open snijden van de bal zag het er wat rose uit. Even waren we bang dat de beroemde ballen niet gaar waren.
Maar bij het proeven ontwaarde zich een smaakexplosie in onze mond.
Heerlijk, wat een kruiden, ik proefde van alles en een heerlijke bal gehakt.
De vele kruiden leidde niet af van de smaak van de bal, maar versterkte deze.
Wat een heerlijke bal gehakt.

Het brood en de salade waren eenvoudig, maar zag er goed uit.
De bijgeleverde mosterd daarentegen was zeer pittig, echte Frans mosterd. Het benam me zelfs even de adem toen ik wat te grote lik mosterd op mijn brood smeerde en een hap nam.
De prijs is niet al te pittig 4 euro 30. Dat is niet duur.

Maar de bal, daar draait het om.
Beide waren het er snel over eens; een mooie 8.5

Deel op:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp